Om oss

Om Cosima as
– makes it innovate

Cosima AS ble stiftet i 1990, og har etablert seg som et solid og innovativt selskap i IT-bransjen og økonomien har alltid vært god. Dette skyldes god inntjening og likviditet med høy egenkapital og at selskapet er gjeldfritt.

Cosima har siden starten drevet pioner virksomhet ved å levere eksepsjonelt produktiv IT-teknologi og tjenester til mange av Norges største virksomheter. Teknologien vi introduserte i Skandinavia benevnes nå som Low-code & No-code. Med verktøyene lagde vi også vårt egenutviklede verdikjede system Cosima SMB & ERP som ble installert i flere bransjer hos små og store kunder som erfarte fleksible, dynamiske med svært effektiv videreutvikling ved nye behov. Felles for våre installasjoner var høy kvalitet og datasikkerhet på alle nivåer.

Cosima AS har distribuert teknologiene Brio, USoft og andre 3.parts produkter i Skandinavia. Med disse verktøyene er det realisert kjernesystemer (interne verdikjedesystemer) i Norsk Hydro, Aker Solution, Forsvaret, AkerKværne etc med 1000 vis av brukere både internt i selskapene og i deres prosjekter i inn- og ut-land.

 

Per Ljåstad
– Rådgiver i IT & Innovasjon

Jeg er gründeren i Cosima og har jobbet i roller som arkitekt, prosjektleder og systemutvikler. Helt fra starten av min IT-karriere har jeg deltatt i forbedringsprosjekter ved å skreddersy kundens IT-systemer, ERP og CRM systemer. De siste årene har fokuset vært på forretningsutvikling, verdiskapning og innovasjon ved å forenkle både bruken av IT-systemer og tilhørende tolkning og analyse av data.

Siden 2015 har jeg fokusert på innovasjon og å spisse min kompetanse i grensesnittet mellom virksomhetsutvikling og IT. Jeg tilbyr mine tjenester for kunder med innovative utfordringer. De beste resultater oppnås ved å involvere alle berørte ledd i virksomheten med gjennomføringen av den aktuelle innovasjonen.

Profil og sertifikat Per Ljåstad
Jeg startet Cosima i 1990 og har levert mer enn 50 IT-  og forbedrings-prosjekter. Utviklet senere også prosjektet EnklereData.no og alle Excel-appene, se mer info nedenfor. Deretter i 2019 startet jeg prosjekt Gullegget Innovasjon & CoWorking og Gullegget as, se nedenfor. Jeg tok også kurset Practical Innvation i vår-semester 2016 ved USN (Universitetet i Sørøst-Norge) og ble deretter sertifisert i Innovasjon. 

 

 

 

 

 

 

 

 
Prosjekt Gullegget
 – tilbud av hybride kontorplasser (CoWorking) i moderne fasiliteter.

Prosjekt Gullegget ble startet av Cosima AS i 2018. Hensikten var å tilby små og store bedrifter et kontorfellesskap som oftest benevnes CoWorking. Noen av oss som har gjennomført kurset Innovasjonsløft tok også eksamen ved USN. Derfor ble det naturlig for Gullegget å etablere en ekspertgruppe med bred kompetanse for å tilby vår regionen kompetanse i innovasjon og forbedringsprosjekter.

Vi startet Gullegget på Søndre Torv i 3. etasje over Hønefoss Sparebank (Skue), men da banken ved nyttår 2020 overtok våre lokaler på grunn av sin vekst så flyttet vi til Hvervenmoen og HM49 bygget. Der vi hade vi flotte lokaler i 2. etasje frem til høsten 2022. Da skiftet lokalene eier og vi avsluttet Gulleggets CoWorking aktivitet, men fortsatte med våre tjenester innen IT og Rådgivning, forretningsutvikling og Innovasjon.

 
Prosjekt EnklereData
– gjør hverdagen enklere

Prosjektet Enklere Data ble startet i Cosima as i 2016. Hensikten var å gjøre datasystemer og dataene som presenteres av systemene enklere og mer forståelige. Det var en tidligere kollega som utfordret meg med at hvis vi ikke kan lage de vanlige systemer som regnskap og lønn i Excel så er de for kompliserte. Derfor tok jeg utfordringen og lagde først et regnskapssystem og deretter lønn for så å lage årsavslutning, budsjett og reise system.

Excel Analyse
For å presentere data på en enkel måte fra disse systemene lagde jeg Enklere Data Analyse som viser grafisk alle tall og grupperinger. Det heter at et bilde forteller mer enn tusen ord. Det gjelder også med vårt analyse system som gir oversikt over detaljer på enkel måte uten at man må være spesialist.

Excel Regnskap
Det enkleste regnskapssystem. Ivaretar standard regnskap samt fakturering, resultat og balanse og mva-oppgjør. Systemet kan brukes av virksomheter med opp til årlig 600 bilag.

Excel Budsjett
Enkelt budsjett verktøy som gir enkel oversikt over hele budsjettet samt lividitetskontroll.

Excel Lønn
Kan brukes for virksomheter med opp til 3 ansatte.

Les mer om EnklereData